Annukka Paloheimon
Homeopaattinen vastaanotto
 
AJANVARAUS 24h verkossa
tai arkisin P. 0400 432 450
(Myös tekstiviestit)
Eläinhomeopaatti Annukka Paloheimo Ph.D.
Keski-Uudenmaan Eläinlääkäriasema
Lintulammenkatu 6, Kerava

  KARTTA

GREEN DOG
AJANKOHTAISTA

AJANVARAUS
VASTAANOTTO
TIETOA ASIAKKAALLE
HOMEOPAATTISEN HOIDON OHJEITA
LUONTOA SÄÄSTÄVÄ HOITOMUOTO
KOTIAPTEEKKI
ASIAKASPALAUTTEITA
LUENNOT
LINKIT

Facebook
Luonnollista hyvinvointia koirallesi jo yli 20 vuotta!
     
 

KESÄ ja homeopatia
© www.public-domain-image.com

Voit tulostaa sivun luettavaksesi, mutta artikkelia ei saa monistaa eikä julkaista ilman tekijän lupaa.

Hyönteisten pistot (hyttyset, ampiaiset) voivat aiheuttaa koiralle ihoreaktioita: turvotusta, kutinaa ja kipua.
Homeopatialla voit helpottaa koiran vointia ja nopeuttaa ihon paranemista.
Koiran homeopaattisessa kotiapteekissa kannattaa olla kesää varten useampikin seuraavassa esitellyistä valmisteista – ne säilyvät vuosia.

Tässä hyviä apureita kotihoitoon:

1. Apis Mellifica eli Apis on valmistettu mehiläisen myrkystä ja tehoaakin parhaiten sellaisiin hyönteisten pistoksiin joissa ihoalue on turvonnut, hyvin punainen ja kuuma. Apis on hyödyksi ensiapuna myös käärmeen puremiin, erityisesti pään alueella: se vähentää turvotusta. Apista tarvitsevan ihoalueen tunnuspiireitä on: kosketusarkuus, lämpö tuntuu pahalta, viileä helpottaa. Apista kutsutaankin ’luonnon kortisoniksi’ sen turvotusta, kuumotusta ja kutinaa akuutisti lievittävän vaikutuksensa takia.

2. Ledum palustre eli Ledum on ehkä monipuolisin apu hyönteisten pistoihin ja puremiin. Ledumia tarvitseville ihoalueille on tyypillistä se että iho tuntuu viileältä, mutta silti kylmä kääre helpottaa.

3. Cantharis helpottaa mm. hyttysten pistoksista tulehtunutta ihoa. Tällainen iho näyttää palaneelta ja siihen saattaa muodostua pieniä vesikelloja.

4. Tarentula cubensis on täsmäapu myrkyllisten hämähäkkien puremiin – se on tehty hämähäkin myrkystä. Myös muunlaiset puremat ja pistot, joiden tunnusmerkkinä on voimakas punainen ihoalue ja tulehdus sekä kosketusarkuus. Vaihtoehtona Tarentulalle on:

5. Lachesis (katso oireet edellisestä – erityisesti tulehtuneet puremat).


Näitä homeopaattisia aineita käytetään aina sisäisesti, ja annostus riippuu siitä miten akuutti tilanne on. Aluksi voidaan antaa esim. 15 minuutin välein 4-6 kertaa, sitten harvemmin. Vähemmän akuuteissa tapauksissa annostus voi olla esim. 2 kertaa vuorokaudessa 1-5 vuorokauden ajan. Sopivin homeopaattisen valmisteen potenssi eli voimakkuus: C30.

Voimakkaissa ihoreaktioissa ja erityisesti käärmeen puremissa on syytä kääntyä välittömästi eläinlääkärin puoleen. Silloinkin voit lievittää koirasi oloa yllä olevilla valmisteilla, matkalla eläinlääkäriin.

Mikäli ärsyyntynyt iho ei hoidostasi huolimatta lähde paranemaan, niin käänny silloinkin eläinlääkärisi puoleen. Nämä yllä olevat suositukset auttavat ’perusterveitä’ koiria. Koirasi immuunijärjestelmä saattaa olla heikko jolloin se tarvitsee lisäapua eläinlääkäriltäsi (esim. antibioottikuuri tulehtuneeseen ihoon). Immuunijärjestelmän vahvistamiseksi suosittelen sitten jatkohoidoksi homeopaattista tukihoitoa, varaathan siihen vastaanottoajan Keravalle.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Etusivu
/ Green Dog / Ajankohtaista / Ajanvaraus / Vastaanotto / Tietoa asiakkaalle / Homeopaattisen hoidon ohjeita / Luontoa säästävä hoitomuoto / Kotiapteekki / Asiakaspalautteita / Luennot / Linkit