Annukka Paloheimon
Homeopaattinen vastaanotto
 
AJANVARAUS 24h verkossa
tai arkisin P. 0400 432 450
(Myös tekstiviestit)
Eläinhomeopaatti Annukka Paloheimo Ph.D.
Keski-Uudenmaan Eläinlääkäriasema
Lintulammenkatu 6, Kerava

  KARTTA

GREEN DOG
AJANKOHTAISTA

AJANVARAUS
VASTAANOTTO
TIETOA ASIAKKAALLE
HOMEOPAATTISEN HOIDON OHJEITA
LUONTOA SÄÄSTÄVÄ HOITOMUOTO
KOTIAPTEEKKI
ASIAKASPALAUTTEITA
LUENNOT
LINKIT

Facebook
Luonnollista hyvinvointia koirallesi jo yli 20 vuotta!
     
 

Asiakaspalautteita


Mandi-chihuahuan hedelmällisyyshoito

Kasvatan chihuahua-rotuisia pikkukoiria Keijupuisto-kennelnimen alla, mutta ”kennel” nimestä huolimatta koirat elävät kanssamme kotimme joka puolella pikku seuralaisina. Kasvattaminen on monivaiheista eikä aina niin helppoa, ja välillä pentueet onnistuvat, välillä eivät. Olin suunnitellut Mandi-narttumme astutusta ja odottelin sen tulevan sopivaan ikään, uroskin oli jo pitkään katsottuna. Valitsen tarkkaan nartuilleni sopivan ja mieleiseni uroksen, että saisimme aina laadukkaita pentuja.

Kun Mandi oli 19kk ikäinen, sille tuli tuo kaivattu juoksuaika. Juoksu oli hyvin huomaamaton, lähes kokonaan ilman ulkoisia merkkejä. Käytin sitä jopa progesteroni-testissä varmistaakseni, että sillä todella olisi juoksu. Samalla varmistettiin oikea astutusajankohta. Mandi astutettiin helmikuussa. Valitettavasti Mandi kuitenkin jäi tyhjäksi. Tiesin,
että Mandin emolla oli samanlaisia omituisia juoksuja, mutta se oli sentään tullut kantavaksi ja saanut suuren pentueen. Huolestuin ja mietin mikä neuvoksi, jos Mandi olisikin hedelmätön.

Perheemme tytär oli vuosia sitten saanut avun homeopatiasta vaikeahoitoisten jalkasyylien hoidossa. Monista kirurgisista hoidoista ei ollut mitään apua, syylät kasvoivat aina uudestaan poistettujen tilalle. Mutta kokeiltuamme homeopatiaa syylät katosivat kuin taikaiskusta.
Päätin kokeilla Mandin hoitoon homeopatiaa keskusteltuani tutun eläinlääkärin kanssa, joka arveli, että voisihan sitä kokeilla. Hänellä itsellään on positiivinen suhde vaihtoehtohoitoihin, hän antaa akupunktio- hoitoja.

Mandin kanssa menimme koirahomeopaatti Annukka Paloheimon vastaanotolle. Siellä hän katseli ja kuulosteli millainen koira on ja kyseli monia kysymyksiä mm. mistä koira pitää, minkälaisia tapoja sillä on ym. Saimme kotihoidoksi kahta homeopaattista valmistetta, joita tuli vuorotellen antaa kahden viikon välein niin kauan, kunnes Mandille tulisi seuraava juoksu. Homeopaattiset valmisteet ovat pienenpieniä pillereitä, jotka sekoitetaan vesitilkkaan ja neste juotetaan koiralle. Laitoin nesteen Mandille suuhun pikku ruiskulla. Kävimme kerran näyttäytymässä homeopaatille, jolloin ihmettelin kuinka Mandilta oli lähtenyt karvoja niin, että se oli melkein karvaton. Se johtuikin toisesta valmisteesta - no, olipahan sillä sitten ainakin jotakin vaikutusta, ajattelin.

Mandin juoksu alkoi heinäkuussa, noin kuukautta aikaisemmin kuin odotin. Homeopaattinen valmiste lopetettiin siihen. Juoksu oli nyt selvempi kuin talvella eli vuotoakin oli selvästi (mutta vähän) näkyvissä. Käytin sitä taas progesteronitestissä. Ajattelin, että nyt on satsattu tähän niin paljon, ettei jätetä mitään sattuman varaan. Ja testin osoittamina ovulaatiopäivinä sitten kävimme taas sulhasta tapaamassa.
Nyt Mandi tuli tiineeksi. Tiineys meni hienosti, narttu voi koko ajan todella hyvin. Sen turkki oli kasvanut upean kiiltäväksi, että näki sen voivan erinomaisesti.

Ajan tullen se synnytti luonnollisesti kolme pentua, jotka olivat aika isokokoisia, 150g ja 140g. Yhden pennuista menetimme synnytyksessä, mutta kaksi elinvoimaista ja vahvaa pentua alkoi imeä maitoa ja aloittaa kasvuaan kohti "ison" chihuahuan elämää.

Seuraavana vuonna suunnittelen astuttavani Mandin uudelleen. Nyt on suunnitelmissa lähteä "häämatkalle" Tukholmaan asti ja (luultavasti) toistan sille tuon saman homeopaattisen hoidon uudestaan ennen juoksua. Hoito pitää aloittaa useita kuukausia ennen juoksua, että sillä olisi vaikutusta. Siinäpä meille ohjelmaa tulevalle vuodelle.

Tuula Tolvanen
Helsinki


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Etusivu
/ Green Dog / Ajankohtaista / Ajanvaraus / Vastaanotto / Tietoa asiakkaalle / Homeopaattisen hoidon ohjeita / Luontoa säästävä hoitomuoto / Kotiapteekki / Asiakaspalautteita / Luennot / Linkit