Annukka Paloheimon
Homeopaattinen vastaanotto
 
AJANVARAUS 24h verkossa
tai arkisin P. 0400 432 450
(Myös tekstiviestit)
Eläinhomeopaatti Annukka Paloheimo Ph.D.
Keski-Uudenmaan Eläinlääkäriasema
Lintulammenkatu 6, Kerava

  KARTTA

GREEN DOG
AJANKOHTAISTA

AJANVARAUS
VASTAANOTTO
TIETOA ASIAKKAALLE
HOMEOPAATTISEN HOIDON OHJEITA
LUONTOA SÄÄSTÄVÄ HOITOMUOTO
KOTIAPTEEKKI
ASIAKASPALAUTTEITA
LUENNOT
LINKIT

Facebook
Luonnollista hyvinvointia koirallesi jo yli 20 vuotta!
     
 

Asiakaspalautteita


Tiibetinterrieri Jennin sarkooma

Hei!
Ajattelin kirjoittaa ja ilmoitella kuinka meillä voidaan.
Joitain vuosia sitten, vuonna 2005, sain teiltä hoitoa koiralleni, jolla oli todettu rokotuskohtaan tullut injektiopaikan sarkooma. Tilannehan oli silloin varsin vakava; vaikka patti poistettiin mahdollisimman pian, oli patologin lausunnon mukaan leikkauskohdan ympärille jäänyt syöpäsolukkoa.
Otin heti lausunnon saatuani yhteyttä useampaan eläinten syöpiä hoitaneeseen eläinlääkäriin, mutta ainoa hoito, josta koiralle ajateltiin olevan apua, olisi uusi radikaali leikkaus, jossa poistettaisiin suuret määrät lihaskudosta olan/niskan alueelta sekä mahdollisesti amputoitaisiin toinen etujalka olkapäästä lähtien. Ehdotus kuulosti kuitenkin sellaiselta, että en voinut siihen noin vain suostua. Nettiä selatessani löysin sitten teidän sivunne ja otin teihin yhteyttä.

Nyt on kulunut yli kolme vuotta noista kriittisistä ja pelottavistakin ajoista ja Jenni-koira voi erinomaisesti. Se näyttää yhä "nuorelta tytöltä" vaikka on jo saavuttanut 10 vuoden "kunnioitettavan" iän. Sen askel on yhä tiibetinterrierille tyypillisen lennokas, ja pihan juoksukisoissa se päihittää nuoremman koirakaverinsa 6-0.
Olen todella onnellinen, että Jenni on yhä luonamme ilahduttamassa perhettämme ja tunnen syvää kiitollisuutta siitä, että se parani vaikeasta sairaudestaan.

Kun aikoinaan Jennin rokottaminen tuli ajankohtaiseksi, kysyin neuvoa eläinlääkäreiltä ja useimpien eläinlääkäreiden mukaan rokottamattomuus olisi suurempi riski kuin uudelleen rokottaminen
Meillä oli kasvamassa myös toinen koira, jonka kanssa oli tarkoitus käydä mm. näyttelyissä ja on mahdollista, että rokotettu koira voi "maailmalta" kantaa kotiin tauteja, jotka sitten rokottamaton koira saa.
Pari vuotta sitten paikkakunnallamme joitain aikuisiakin koiria menehtyi parvoon. Tiedossani oli myös se, että paikkakunnallemme on ajoittain salakuljetettu rokottamattomia pentuja mm. Venäjältä.
Lisäksi ulkomaille matkustaessa koirille vaaditaan määrättyjä rokotuksia. Me olemme koirien kanssa matkustelleet myös naapurimaissa. Koirat ovat meillä perheenjäseniä, jotka ovat aina kulkeneet mukana matkoillamme, ja varsinkin Jenni on sellainen mamman mussukka, että sen olisi kovin vaikeaa joutua eroon perheestään pitkäksi aikaa.

Näiden seikkojen vuoksi ja pitkän harkinnan jälkeen päädyin antamaan Jennille uuden rabies-rokotteen. Eläinlääkärin ehdotuksesta rokote kuitenkin laitettiin nyt takajalkaan ja samalla vaihdettiin rokotteen valmistajaa. Rokotuspaikkaan ei nyt noussut edes ns. rokotuspattia eikä minkäänlaisia muitakaan sivuvaikutuksia ilmaantunut. Tilannetta seurattiin kuukausia ja sitten alkoi jo nelosrokote mennä vanhaksi. Taas oli mietittävä kuinka menetellään. Eläinlääkärimme oli vakaasti sitä mieltä, että on parempi rokottaa koira, ja niin sitten tehtiinkin. Nyt rokotus laitettiin toiseen takajalkaan ja rokotteen valmistajaa vaihdettiin. Nytkään ei noussut minkäänlaista pattia rokotuspaikkaan eikä muitakaan sivuoireita ilmennyt.
Kun aikanaan nämä rokotukset menevät vanhaksi on taas uusien mietintöjen aika.

Olen yhä antanut Jennille joko kuuriluontoisesti tai päivittäin niitä lisäravinteita (hivenaineita ja vitamiineja), joita se sai silloin intensiivisen hoidonkin aikana. Olen myös pyrkinyt ruokkimaan koiriaohjeidesi mukaan. Koirat saavat hyvälaatuista lihaa, esim. broileria ja kalkkunaa sekä kalaa,kananmuna, raejuusto, hapanmaitotuotteita yms. Päivittäin ne saavat erilaisia kasviksia, vihanneksia ja marjoja muussattuna, joita ne myös syövät oikein mielellään. Hiilihydraattien osuuden yritän pitää varsin pienenä.

Näin meillä mennään. Koirat nauttivat elämästään täällä maaseudulla ja säiden salliessa ne päivät pitkät juoksentelevat ja telmivät aidatulla pihamaalla. Virtaa ja elämän iloa näyttää koirilla riittävän.

Kiitos vielä kerran hyvistä hoito-ohjeista, joita sain Jenni-koiralle.

Oikein mukavia syksyn päiviä toivotellen,
Maarit Päivärinta


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Etusivu
/ Green Dog / Ajankohtaista / Ajanvaraus / Vastaanotto / Tietoa asiakkaalle / Homeopaattisen hoidon ohjeita / Luontoa säästävä hoitomuoto / Kotiapteekki / Asiakaspalautteita / Luennot / Linkit